Saturday, 31 December 2011

WELCOME 2012 !!!

ASSALAMMUALAIKUM GADIS RETRO HERE !!


Haii korang dahh lame jugak aina tak update blog , bukan ape tade mase laa beli barang sekolah laa itu laa maklum lah nak sekolah dah nie kan . Oke lagi bape jam nak new year kan ? korang mesti tak sabar ade yang nak celebrate dekat luar laa kan ? haha tengok bunga api sudah cukup . lepas new year sekolah pulak . haha , barang sekolah dah beli ? hehe . Tahun nie korang ade azam tak ? ape azam korang ehh ? haha , agak2 bole tahu tak ? *kay bosan !!
Azam kite tahun nie nak belajar rajin2 sebab nak pmr , tanak main2 dahh >_< . oke selamat tahun baru korang , harap2 2012 tahun yang baik , mulia , dan aman . INSYAALLAH <3

WELCOME 2012 !!!


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Wednesday, 21 December 2011

| GOOD LUCK EX PMR 2011 |

ASSALAMUALAIKUM GADIS RETRO HERE !

Aina punya title kali nie pasal 'RESULT PMR' laa derr . perrghh mesti abang-abang dengan akak-akak gemuruh kan ? cuak kan ? it oke aina paham sebab korang nak tahu result korang oke ke tak itu yang cuak semacam ala macam aina UPSR dulu heee (malu >_<")oke aina ade something nak bagi korang tengok nie nah gambar aina buat comey tak?


haha , tak lawa pon aina bukan pro macam korang to0 gune photoshop lagi to0 wahh :)) haarr , aina buat hasil tangan aina tahu tak ? walaupun yang orang too abang aina yang lukis tapi memang semua to0 aina buat taw :)) oke tutup cite . Kite open new story pasal result esok , oke first time jadi calon PMR best tak? ade yang kate best ade yang tak nak PMR mane satu nie ? ehh ehh pening dah @_@ . kalau tak ambik PMR macam mane nak masuk form 4 dan form 5 ? nampaknye kene cari keje laa kalau tak nak ambik PMR kan ? betol tak ? aina pon tak tahu sebab aina belom lagi masuk form 3 , lagi bape bulan aina akan digelar PMR CANDIDATE , wahh wahh , ape yang best ehh ? kite tunggu dan lihat . Btw good luck oke for sista-sista dan brother-brother sekalian . Korang siap update status kat facebook lagi korang cakap nak kunci sumua rumah nanti orang tanye dapat bape kan kan ? ala chill laa guys ape korang nak takut pasal result korang , bagi yang oke mesti bagi tahu punye happy kan siap upload pic pegang slip lagi kan kan ? haha jeng jeng jeng . . Bagi yang gagal or a.k.a tak berape nak oke mesti segan nak tunjuk kan ?? jangan laa risau ingat ayat nie . *gagal sekali tidak bermakne gagal selamanya* oke ? i wish dapat result oke , kalau gagal cube lagi time SPM . Oke itu je aina nak story kat korang . Akhir kate , mesti ade yang nages kegembiraan or nages kesedihan ? tabah dan mehadapinye esok taw ? Buat solat hajat ataupun doa banyak-banyak supaya keputusan korang esok cemerlang INSYAALLAH :))


p/s: SAYA IALAH CALON PMR 2012 !!


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Tuesday, 6 December 2011

I'M HAPPY TO DO THIS IF I'M BORED :)


Asalamualaikum..Gadis retro here !
hye kengkawan , tajuk title aina kali nie pasal ape yang aina lakukan jika aina bosan , hehe meyhh sini meyhh nak kongsi .
 
FIRST PICTURE :
 
  NAH AMBIK NIE !!!
ini gambar yang agak menarik , cari punye cari ini memang sesuai. korang sume suke snap tak ?? kalau cakap tak tipu laa to0 . conform suke kan , yang perempuan atau laki memang suke snap . Tak kira kat mane betol tak ? hujan ke tak ke memang hobi right ? haizz.
sehari kalau tak snap tak sah kan ? haha tahu dah hobi korang laa kate kan , bile snap siket yang lawa masuk facebook or twitter or whatever lamaweb sosial yang korang ade betol tak ? ala jangan malu2 kite geng !! Ade jugak yang fake-fake belaka , pakai pic korean laa , ape laa itu laa . cube tunjuk siket muke korang bole tak ? macam mane nak kenal kalau pic fake ? korang tak handsome , tak lawa perduli kew ?? NOBODY PERFECT ;). Facebook just untuk berkawan , chill laa guys :D . Tamo fake-fake tau tak cuunn laa .

SECOND PICTURE :
 
WHO CRAZY ONLINE ? PUT YOUR HANDS UP !!
 
haha korang kaki online kan kan kan ? mengaku jelaa :D . aina tahu kite same hehe . korang kalau gune internet korang buat ape? facebook? twitter? blog? youtube? yahoo messenger? skyper? belajar? download? haha mane2 ? ingat ehh jangan buka sebarangan (nasihat aina nie) tak pelu laa tak penting pon baik korang gune untuk belajar , internet nie pon untuk belajar gak kan ? nak online facebook pon hari2 lagi bagos kan ? haha .

THIRD PICTURE :

KORANG SUKE MUSIK ? SUKE KAN ? SAPE TAK SUKE TO0 TADE PERASAAN.
 
Tade sape kat dalam dunia nie yang tak suke dengar nusik , mama dengan papa aina pon suke takan korang tak suke kan ? haha , musik nie muncul sejak kite belum lahir lagi , kite lahir dengar musik , pegi mane2 ade musik , masuk dalam kete tak sah kalau tak dengar lagu kan . tade lagu sunyi sepi kan ? yesss betol to0 .hye guys please support musik malaysia . walaupun korang layan macam2 lagu barat timur pon ade , please still support musik malaysia , kerana tade penyokong sape laa musik kan ? korang kalau facebook jew mesti buka youtube sekali kan ? semate2 nak cari new song betol kan ? haha aina tahu :3
musik penting sebab tiada musik hidup kite sunyi betol tak ? kalau tak betol suke hati korang laa nak cakap ape , aina still support musik , supaya musik tak lapok sampai bile2 peace \./ ^^

P/S: BLOG KITE SIMPLE2 JE , POST TITLE PON SIMPLE2 JE . AINA POST TITLE MACAM NIE SEBAB NIE LAA HOBI KORANG SETIAP HARI KAN ? HAHA KAN BETOL :) . BLOG AINA PON ADE MUSIK BLOG KORANG ADE ?

(support our local music malaysia)


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Sunday, 6 November 2011

KORANG JATUH CINTA ? NAK PIKAT SI DIA ?

ASSALAMUALAIKUM....pembuka bicara.

HELLO HELLO , disini aina disana sape ? wahhh , korang sihat ?
kalau tak sihat cepat2 makan ubat oke . Korang mesti terkejut kan post title aina kali nie ? haha well jangan terkejut sangat laa
  . sesape jew bole jiwang2 right ? kalau korang jatuh cinta dengan sesorg ,korang akan memikirkan pelbagai cara agar si dia tahu yang korang salu memerhatikannya . Dan macam mane pulak si dia nak terpikat dengan korang ?  Buntu ? tade idea ? don't worry . korang boleh cube try cara2 nie :)

1.yakinlah bahawa si dia itu memank lelaki or perempuan diciptakan untuk awek or balak macam korang .

2.percaya pada diri sendiri . so , usaha sendiri untuk memikatnya dan jangan gune orang tngah. Ade kemungkinan orang tngah just nak amek kesempatan and korang gak yang susah nanti .

3.walaupun si dia belum disahkan sebagai kekasih korang (perrghhh jiwang nie) hehe :) , tapi korang kene hargai dan anggaplah dia to0 kekasih korang <3 ^^

4.berusaha untuk berkomunikasi and open you're heart agar si dia perasan kemunculan korang . Tapi jangan buka-bukaan yang tak sepatutnya dibuka maksudnya jangan lebeh2 laa paam ?


5.kenalilah family . Ini taktik paling mulia nie , (wahhh) Gunalah family dia mane tahu nanti si dia tak tolak korang .


6.walaupun korang suka kat si dia , tapi jangan laa pulak korang tanak kat orang laen . Korang belum tentu dapat pikat si dia . (kireny korang siap2 cari spare part laa . haha enjoy lagi cite nie belum abes lagi .

7.tatap dan pandang ke dalam matanya mase korang cakap dengannya. Pandang dengan pandangan ala2 menggoda gitu ! macam nie @@ , (haha nanti aku pulak yang cair)

8.setiap hari korang hantar laa kad or masej kat si dia mane tahu dia syok kat korang pulak kan :D .

9.bila bercakap denganya kontrol ayu suare korang to0 , jangan sampai tahap petir atau murai tercabut ekor . (aku pon bole demam bhaii) 

10.jadilah pendengar yang baek . Dengan jew ape si dia nak cakap , kalau dah tahap merapu to0 masuk telinge kanan keluar telinge kiri laa jwbnya .

11.tunjukkan keperibadian korang yang paling best .

12.tepati waktu ! to0 yang penting kot . kalau janji nak keluar pukol bape . korang tunggula si dia lebih awal lagi , tade laa dia tacing giler gaban !

13.belajarlah layan si dia untuk hal2 yang ringan macam amekkan minum , makanan , bahan bacaan macam2 lagi kan yang korang bole tolong si dia . Tapi ingat , jangan sampai dia kulikan korang pulak ! to0 memank daa lebeh had to0 :)


p/s : huhu suda habis lengoh tangan mengtaip :0 oke hope korang enjoy bace care2 kat atas nie kalau membantu laa , kalau tak awok tak dapat nak tolong lagi ><' . 

lastly aina nak cakap , sorry bab post title kali nie agak jiwang huhu nak buat macam mane daa tade idea nak update blog pasal ape daa , so korang bace laa ape yang berkenaan kat atas nie ye :) . btw aina pon geli nak bace sebab jiwang sangat hahahahaha (gelak jahat ) cinta monyet laa kate kan :D

   =DO THE BEST=
 


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Thursday, 16 June 2011

| FASHION RETRO |


suda lame tak update blog..sebab daa ketandusan idea .
sekarang Aina muncul sebab daa ade idea untuk dipost kali ini .
title kali ini ialah 'RETRO'. Huhu kembali kew zaman dulu kale laa pulak haha . pergghhh agak jauh ye title kali ini . Aina post title pasal bende nie bab Aina minat giler laa dengan retro-retro nie . Aina nak tunjuk fashion retro , kereta , dan banyak lagi laa mengenai retro !
meyhh2 ite tengok same2 :)

FASHION RETRO :)





Pic at atas nie fashion zaman dulu dan skarang , zaman sekarang pon maseh mamakai pakaian retro kot . Itu ikot style msing2 ade yg klasik , terbaru , terkini banyak laa lagi sampai tak terkire , yelaa banyak giler fashion2 at malaysia niee .


KERETA RETRO :)


awaw kereta laa wea !! perghhhh lawa giler kereta at atas nie .
nie pon dikate kan retro or klasik . Kebanyak kan orang pilih kereta lame2 bab minat akan style yang klasik , bile pandang jew ase nak try gune laa plak . HAHA beragan tahap gaban . :P


MOTO RETRO :)


Pew lak nie , perghh MOTOCAR siot ! comey x ? msty laa comey sape yang pilih nye . Style moto niee lawa kot ! tapi bunyi jew pelik 
saket terlinga bile dengar ! HAHAHAHA :)


FIXIE RETRO :)


ACEHH ,fixie to0 . Dulu2 orang lame banyak pakai basikal camnie
tapi orang dulu2 bukan panggil fixie , dulu2 panggil basikal capok . cam cite BUJANG LAPOK to0 , kan ade gune basikal camnie
dulu style basikal nie laen , sekarang tengok laa perghhh model to0 . sekaraang trend  basikal camnie laa . banyak giler at kedai basikal jual basikal camnie sampai orang tangkap pic masok facebook to0 . famous giler basikal nie sekarang !


DULU LAIN SEKARANG LAIN , NANTI APE PULAK TREND ZAMAN YANG AKAN DATANG YE , SAME2 MENUNGGU LAA YE . . .

TERIME KASIH DAUN KELADI KALAU BOLEH FOLLOW LAA SEKALI  :)


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Friday, 29 April 2011

NEVER SAY NEVER :)

hey , hoi , huii , daa lme x update blog , tade mse nk update blog , byk keje sko0l nk kene wt :D . my title is NEVER SAY NEVER. ase2 psl pew ye . kalo nk tawu bce daa trtere at bwh :}


EXAM . EXAM , EXAM !  
20.5.2010 , is pekse petghan tahun . 
adehh , cumane ny ?
aq ulng kaji unn lom HAHA , rjin x aq :D , 
   aq mnx belajar , tpy aq ny malas owg nye , 
HAHA , KANTOI SUDA !


kalo ad exam or text , msty study right ?
yess mank btoii , kalo owg yg rajin belajar msty 
100 buku unn ase x puas ! tpy aq , 5 buku daa ase nantok 
nk bace , yg x ley bla ny , daa bace hmpir 10 kali ,
x msok gak at kpale otak ny , adehhh mkn semut kot !
cepat lupe :D .


 not ready for what ? not ready for exam lol !
awl bulan 5 daa nk exam , adehhh .
kluar topik yg lom blajar . adehhh 
ase2 smpat kew ? aq unn tataw !


 ohh noo ! MATH ! susa gadan ny .
mule2 sng , msok topik baru jew susa gler !
adehhh , bak kate cikgu math laa , math sng jew ,
tpy kne tawu sifir ! kalo tawu sifir , jdy sng laa math uhh .
tpy mank btol laa math mank susa , bile bljar math jew 
kepale otak aq cm nk pecah jew ,
nsb baek cikgu math ajar paam .
kalo x , mank fail laa math aq :)


 YEAHH INGT YE , NEVER GIVE UP !
smue owg penah fail , tpy taley give up , 
kalo give up mank susa laa idop anda nnty :D
idup byk dugaan , ALLAH uji kte so kte kne terime ,
GAGAL SEKALI TAK BERMAKNE GAGAL SELAME NY KWN :)


KOWG2 KALO ASE SUSA ATI !
Sembayang dpt menenagkn kte :D

 DON'T DESPAIR AND NEVER LOOSE HOPE ,
Cause Allah is always by your side ,
(copy lirik lagu maher zain)


lastly is , wt laa bende yg baru or mulekn idop yg baru .
kalo fail , let's try something new kwn :)


~ THE END ~

P/S : aina pon pena byk kali fail , so saje2 nk brkongsi cerite , mybe boleh brubah . That all about this title . :D  


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

Tuesday, 5 April 2011

BENCI ! ! !

HOI , HOI . ini kisah pasal bende yg paling aq benci seumor id0p 
aq , nuck taw x pew bende yg aq paling benci sanat haha .

NUM STO00 >

 aq ase kowg unn knl binatang ny kan !! yess aq pling benci lipas
bab geliii kooottttt ! eyyyyyy wekkkkk ! ! aq cite psl lipas unn
aq geli , aq tataw npew aq benci lipas , kalo nak taw , sato00 ske trbng kalo ad syap laa . duee bawu busyuukkkkk pergghhh :P
jijik , tapy nk wt cm new , daa ini ciptaan ALLAH , so aq terime jew laa . aq bukan kejam sanat unn . ele stakat lipas kecik jew wt pew ( ckp besar padaal tk00ttt ! hahaha )

NUM DUEE >


kowg unn knl bende ala ny an ,' pergghhh x ley tingi agi kew'.
ayoiii , asai aq benci kasut , aq bukan benci kasut , aq unn pkai kasott kott , aq benci tnok laa tngi gile kasot ny . adehhh aq pling benci kas00ttt tinggi bab , kalo pkai tpy x taw cm new nk jln baek tayah , kank jatuhh wt malu jeww . HAHA , itu aq yg x ske , msty akak2 yg at luar sne ske pkai kasutt tngi . yelaa fesion kot or style ! ! tpy aq sorryy ! aq lebeh ske berselipe ,
kalo g kenduri mne2 aq pkai kasutt sarong jew or sendle . heee . AGI SIMPLE !
 
NUM TIGAA >

 hoii , kowg jgn pkir laen lakk , ini sato00 agii , kalo mgutuk pade2 laa ye . aq pling benci owg kutuk2 dry blkang , wekkk benci ngokk , kalo kutuk to00 ati2 laa sket , kutuk bende baek tape ar ny kutuk cite bukan2 cm t0ek jew . weaa tade MARUAHHH KEW ! oppsss !! kalo nk kutuk baek dpan2 jgn blakang2 . kalo depan2 taw unn kec00ttt an , kalo kutuk blakang2 x pkir lak ye . ish2 ny laa budak2 zaman skunk . asyikk kutuk owg jew , dry sndry tataw bet0l kew x . BTW aq unn pena kutuk owg so CHILL LAA BEB !

LAST MORE >

 Hayyy ,. aq pling benci owg cary pasal nan aq . pergghhh mank panas laa cite dy . ! ! ! cary pasal to0 biya bertmpat whoiiii .
BUDAK BATAK mank ske cry pasal .. OTAQ DOWG DAA PENTOOIIII , ptot ske cry pasal . walawehh ! ! aq unn tataw npew laa dowg ny ske cry pasal ce cite2 ? ishh , x paam betoii laa . kalo ad motis cary psal tape laa , ny tibe2 ejek owg , ejek bapak owg , x taw malu kew weaa ! ! bajet kaw perfect sanat kew , wekk owg bodo jew yg ckp cm uhh !! so kalo nk cry psl uhh , agk2 laa ye , ce kowg lak yg kne , msty maki hamun owg kan . so LU PIKIR LAA SENDIRY KAWAN ! !


P/S : KALO TERSALA KATA MAAF KAN SAYE .

:SAYE BUDAK BARU BELAJAR:


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

( FOLLOWER YANG BAIK HATI )