Sunday, 6 November 2011

KORANG JATUH CINTA ? NAK PIKAT SI DIA ?

ASSALAMUALAIKUM....pembuka bicara.

HELLO HELLO , disini aina disana sape ? wahhh , korang sihat ?
kalau tak sihat cepat2 makan ubat oke . Korang mesti terkejut kan post title aina kali nie ? haha well jangan terkejut sangat laa
  . sesape jew bole jiwang2 right ? kalau korang jatuh cinta dengan sesorg ,korang akan memikirkan pelbagai cara agar si dia tahu yang korang salu memerhatikannya . Dan macam mane pulak si dia nak terpikat dengan korang ?  Buntu ? tade idea ? don't worry . korang boleh cube try cara2 nie :)

1.yakinlah bahawa si dia itu memank lelaki or perempuan diciptakan untuk awek or balak macam korang .

2.percaya pada diri sendiri . so , usaha sendiri untuk memikatnya dan jangan gune orang tngah. Ade kemungkinan orang tngah just nak amek kesempatan and korang gak yang susah nanti .

3.walaupun si dia belum disahkan sebagai kekasih korang (perrghhh jiwang nie) hehe :) , tapi korang kene hargai dan anggaplah dia to0 kekasih korang <3 ^^

4.berusaha untuk berkomunikasi and open you're heart agar si dia perasan kemunculan korang . Tapi jangan buka-bukaan yang tak sepatutnya dibuka maksudnya jangan lebeh2 laa paam ?


5.kenalilah family . Ini taktik paling mulia nie , (wahhh) Gunalah family dia mane tahu nanti si dia tak tolak korang .


6.walaupun korang suka kat si dia , tapi jangan laa pulak korang tanak kat orang laen . Korang belum tentu dapat pikat si dia . (kireny korang siap2 cari spare part laa . haha enjoy lagi cite nie belum abes lagi .

7.tatap dan pandang ke dalam matanya mase korang cakap dengannya. Pandang dengan pandangan ala2 menggoda gitu ! macam nie @@ , (haha nanti aku pulak yang cair)

8.setiap hari korang hantar laa kad or masej kat si dia mane tahu dia syok kat korang pulak kan :D .

9.bila bercakap denganya kontrol ayu suare korang to0 , jangan sampai tahap petir atau murai tercabut ekor . (aku pon bole demam bhaii) 

10.jadilah pendengar yang baek . Dengan jew ape si dia nak cakap , kalau dah tahap merapu to0 masuk telinge kanan keluar telinge kiri laa jwbnya .

11.tunjukkan keperibadian korang yang paling best .

12.tepati waktu ! to0 yang penting kot . kalau janji nak keluar pukol bape . korang tunggula si dia lebih awal lagi , tade laa dia tacing giler gaban !

13.belajarlah layan si dia untuk hal2 yang ringan macam amekkan minum , makanan , bahan bacaan macam2 lagi kan yang korang bole tolong si dia . Tapi ingat , jangan sampai dia kulikan korang pulak ! to0 memank daa lebeh had to0 :)


p/s : huhu suda habis lengoh tangan mengtaip :0 oke hope korang enjoy bace care2 kat atas nie kalau membantu laa , kalau tak awok tak dapat nak tolong lagi ><' . 

lastly aina nak cakap , sorry bab post title kali nie agak jiwang huhu nak buat macam mane daa tade idea nak update blog pasal ape daa , so korang bace laa ape yang berkenaan kat atas nie ye :) . btw aina pon geli nak bace sebab jiwang sangat hahahahaha (gelak jahat ) cinta monyet laa kate kan :D

   =DO THE BEST=
 


Terima kasih kerana sudi membaca kalau rajin like laa

( FOLLOWER YANG BAIK HATI )